God och nyttig äppelkaka!

28.08.2019

Ingredienser

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 50 gram smör
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk sötströ
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Äpplen:

  • ca 400 g (ca 3 st) äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 0,75 msk sötströ

Topping:

  • 25 g mandelspån

Servering:

  • ev. 2-3 dl vispgrädde

Gör så här:

Börja med smuldegen. Skär upp smöret och låt stå framme en stund så det blir rumsvarmt.

  • 50 g smör

Tillsätt mandelmjöl, kokosflingor, sötströ och vaniljpulver.

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk sötströ
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Arbeta ihop till en smulig deg. Använd gaffel eller elvisp.

(Om degen är för geggig så ta mer mandelmjöl.)

Skala och skär äpplen i mindre bitar. Lägg dem i en smord ugnsform. Strö över kanel och sötströ.

  • ca 400 g (ca 3 st) äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 0,75 msk sötströ

Fördela smuldegen över äpplena. Strö över mandelspån.

  • 25 g mandelspån

Grädda pajen mitt i ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills pajen fått fin färg.

Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass